Om IAMS

Vi tror att den enda vägen till att kunna framställa bästa möjliga hund och kattmat är att lära känna våra husdjur bättre än någon annan.

Vi tror att genom innovativ forskning och genom att följa vår näringsfilosofi kan vi förändra och förbättra livet för miljoner av hundar och katter över hela världen.

 

Vår Historia

Från vår första start, 1946, funderade Paul F. Iams ut nya möjligheter att tillverka ett torrfoder av högsta möjliga kvalitet till våra husdjur. Ett foder som kunde bidra till ett långt och hälsosamt liv. Han spenderade lång tid med uppfödare och nutritionister som alla påpekade samma sak, den viktiga roll som animaliskt protein spelar i våra hundar och katters näringsmässiga behov.
Paul F. Iams var först med tanken att utfodra hundar och katter som det de faktiskt är – köttätare.
En tanke som vände upp och ner på hela foderindustrin. Den filosofin leder vår utveckling och har resulterat i fantastiska forskningsresultat.

1968 – Upptäckten av sockerbetsfibrer och dess funktion bidrar till en stabil mag och tarmhälsa för hundar

1994 – Upptäckten av FOS, Prebiotiska fibrer som stödjer en hälsosam mag och tarmhälsa
(US patent 5,776,524)

1998 – Utvecklingen av Nitrogen Trap Fiber System, ett system som stödjer njurarnas funktion
vid njursjukdom. ( US patent 5,965,175 & 6,093,418. )

2000 – Upptäckten av att säkra nivåer av vitamin A kan hjälpa hundar och katter att undvika viktökning

2001 – Introduktionen av Dental Defense som minskar tandsten och plackbildning med upp till 55% bevisad effekt

RTEmagicC_iams_dog_3_01.jpg

VÅR NÄRINGSFILOSOFI

Paul F. Iams grundade sitt företag med filosofin att utveckling och fokus på kvalitet skulle leda till ett förstklassigt foder. Sedan dess har vi ökat välbefinnandet för hundar och katter över hela världen.
Våra näringsmässiga fördelar är inte bara baserade på flera års forskning och hängivenhet att utveckla ett foder som stödjer våra husdjurs hälsa och välmående, utan det är också ett innovativt och annorlunda sätt att tänka när det gäller våra hundar och katters näringsmässiga behov.
Vi tror att en optimalt anpassad kost kan ge ett fantastiskt stöd för våra hundar och katter , som att stödja immunförsvaret, främja slanka muskler, bibehålla muskelmassa, främja en stabil
mag- och  tarmhälsa, bidra till viktminskning och reducera uppkomst av tandsten och plack med upp till 55%.

 

VI VAR FÖRST

  • Att utveckla foder efter filosofin ”hundar och katter är köttätare och bör utfodras så”.
  • Att utveckla animaliskt baserat foder.
  • Att utveckla valpfoder med DHA, för en mer lättlärd och intelligent valp.
  • Att skapa produkter som tillgodoser både katternas och deras ägares behov, som Multi-Cat.

VÅRA MEDARBETARE

Att förbättra livet för våra husdjur är en personlig passion som delas av alla vi som arbetar på Iams. Varför är vi så hängivna? Vi alla älskar hundar och katter och är själva hund och kattägare, många av oss har med hunden på arbetet varje dag. Att säga att vår arbetsplats är djurvänlig är det minsta man kan säga, många av våra möten med kunder börjar med en viftande svans! Det är människorna som arbetar på Iams som gör den stora stora skillnaden då vi alla delar den filosofi som kommer från vår grundare Paul F Iams.
Att göra livet bättre för våra hundar och katter och fortsätta att utveckla våra produkter är ett åtagande som kommer rätt ifrån hjärtat från oss allihopa.

 

VÅRA DJUR

Mini, schäfern med den känsliga magen, Chloe, staffordshire bullterriern  som lätt blir lite rund, och Assar, gatukorsningen som hittades hemlös på Cypern och omplacerades hos Sandra
De alla ger oss oändlig lycka och ett enormt engagemang att utveckla och förbättra våra produkter och att förbättra livet för fler hundar och katter – varje dag.