FAQ
 • Vilka två näringsämnen får katten huvudsakligen sin energi ifrån?

  Fett och proteiner.
 • Hur stor del av kattens dagliga proteinintag går åt till underhåll och tillverkning av hud & päls?

  Cirka 30 % av kattens dagliga proteinintag.
 • Vilka hälsomässiga fördelar finns det i alla Iams produkter till katter?

  1. Animaliskt protein av hög kvalitet. Inga vegetabiliska proteinkällor används i Iams.
  2. ph-kontroll för urinvägshälsa.
  3. Sockerbetsfibrer och FOS (fruktooligosackarider) för en stark tarmhälsa.
  4. Optimal balans mella omega 3 och 6 fettsyrorna för hud&päls.
 • Hur fungerar multi-cat?

  Multi-cat är tänkt till hushåll som har flera katter och där katterna har olika vikt, ålder och päls. Multi-cat innehåller hairball funktionen, den har två olika sorters utformning på foderbitarna, innehåller L-karnitin som förbränner fett hos en överviktig katt och bibehåller muskulatur, samt har den också högre E-vitamin mängd (jämfört med Iams adult) för immunförsvaret som utsätts in högre grad i ett flerkatthushåll.
 • Hur kan Hairball produkterna minska bildandet av hårbollar?

  Iams Hairball innehåller pulverformig cellulosa vars funktion är att den lindar sig runt hårstråna i magsäcken och hjälper till att avlägsna dem genom avföringen, på så sätt minskar risken för att hårbollar bildas.
 • Varför är det viktigt att katter äter ett foder med mycket kött?

  Katter är köttätare och hela kattens matsmältningssystem är anpassat för en föda bestående av kött. Katter är också beroende av en essentiell ( livsnödvändig) aminosyra som heter taurin. Taurin finns naturligt enbart i kött och brist på taurin kan leda till blindhet, hjärtproblem och reproduktionsstörningar.
 • Hur läser man en innehållsförteckning?

  När du läser en innehållsförteckning så är det ett par saker som man bör veta. En innehållsförteckning står i fallande ordning, så det som kommer först är det högst innehåll av. Vissa använder sig utav en splittad innehållsförteckning vilket betyder att man har delat upp en ingrediens i flera olika delar, ex majs,majsmjöl,majsgluten,grovmalen majs. För att inte majs ska hamna på första plats i ingredienslistan så har men helt enkelt delat upp majs i flera olika beståndsdelar, men om man slår ihop den totala mängden majs ser man ganska snabbt att mängden majs i fodret är högre än det näringsämne som står på första plats.
  När man ska köpa ett kattfoder är det mycket viktigt att det är baserat på animaliskt protein,alltså kött, inte vegetabiliskt protein (som majsgluten). Katter är köttätare och bör utfodras som det.
 • Hur vet jag om det foder som jag ger idag är spannmålsbaserat eller köttbaserat?

  Läs innehållsförteckningen på förpackningen. Din katt kan också ge dig en del ledtrådar hur fodret fungerar, fäller den mycket päls? Äter den mycket? Är avföringen ljus eller mörk?