FAQ
 • Hur läser man en innehållsförteckning?

  När du läser en innehållsförteckning så är det ett par saker som man bör veta. En innehållsförteckning står i fallande ordning, så det som kommer först är det högst innehåll av. Vissa använder sig utav en splittad innehållsförteckning vilket betyder att man har delat upp en ingrediens i flera olika delar, ex majs,majsmjöl,majsgluten,grovmalen majs. För att inte majs ska hamna på första plats i ingredienslistan så har men helt enkelt delat upp majs i flera olika beståndsdelar, men om man slår ihop den totala mängden majs ser man ganska snabbt att mängden majs i fodret är högre än det näringsämne som står på första plats.

 • Vad är fördelarna med Iams?

  De största fördelarna med Iams är:

  – Köttbaserat
  – Endast animaliska proteiner
  – Omega 3 och 6 fettsyror
  – Dental Care, vårt tandhälsosystem som reducerar uppkomsten av plack och tandsten med 55% bevisad effekt.
  – Prebiotiska fibrer. Iams är först med att ha prebiotiska fibrer i hundmaten i form av fruktooligosackarider.
  Dessa skapar en stabil mag och tarmhälsa. Visste du att 65% av hundens immunförsvar kommer från magen?
  – Immunförsvar, antioxidanter i form av vitamin E ökar hundens immunförsvar.

 • Måste jag ge valpfoder till min valp? Växer den inte för fort?

  Ja! Det är otroligt viktigt att ge din valp ett valpfoder och inte ett vuxenfoder. Valpfoder är utvecklat för att din valp ska växa och utvecklas i lagom takt. Därför rekommenderar vi att ge valpfoder i minst upp till 12 månaders ålder för små och mellanstora raser och upp till 24 månader för storvuxna raser.

 • Vilket foder ska dräktiga och digivande tikar äta?

  Vi rekommenderar att man ger Iams puppy & Junior Small/Medium, även tikar av storvuxen ras ska äta ett valpfoder för små och mellanstora valpar och inte ett large breed foder.

 • Vad är prebiotiska fibrer?

  Prebiotiska fibrer, som FOS (fruktooligosackarider)är nyttiga fibrer som förser goda bakterier i hundens matsmältningssystem med näring. Att upprätthålla balansen av goda respektive elaka bakterier är känslig. En kost innehållande prebiotiska fibrer gynnar de goda bakterierna.